Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΟΛ/ΚΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ SIEMENS


Αυτονόμηση Κεντρικών Θερμάνσεων

--------------------------------------------------------------------------------
Το SIEMENS SET (Siemens Energy Tool) αποτελεί την απόλυτα ολοκληρωμένη λύση αυτονομίας κεντρικών θερμάνσεων κτιρίων. Το εμπιστεύονται εκατομμύρια νοικοκυριά στην Ευρώπη από το 1968.




Εφαρμογή

--------------------------------------------------------------------------------
Το SIEMENS SET εφαρμόζεται σχεδόν αποκλειστικά σε παλιά κτίρια που χρησιμοποιούν το παραδοσιακό (δισωλήνιο) σύστημα κεντρικής θέρμανσης χωρίς αυτονομία.




Σκοπός

--------------------------------------------------------------------------------
Με την εφαρμογή του SIEMENS SET επιτυγχάνεται η πλήρης αυτονομία θέρμανσης σε παλιά κτίρια. Συγκεκριμένα, οι χρήστες των κτιρίων αυτών αποκτούν πλέον τη δυνατότητα να ελέγχουν τη θέρμανση όχι μόνο σε επίπεδο διαμερίσματος, αλλά και σε επίπεδο δωματίου.




Υλοποίηση

--------------------------------------------------------------------------------
Η υλοποίηση του συστήματος περιλαμβάνει διεργασίες σε δύο επίπεδα. Το πρώτο επίπεδο αφορά στον τομέα της μελέτης ενώ το δεύτερο αφορά στην εγκατάσταση του συστήματος.

Μελέτη: Πραγματοποιείται Μελέτη Θερμικών Απωλειών του κτιρίου, από την οποία προκύπτουν οι συντελεστές επιβάρυνσης και παραμένουσας επιβάρυνσης (πάγια θέρμανσης) των ιδιοκτησιών. Η μελέτη αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία του συστήματος και συγκεκριμένα για την ορθή Κατανομή Δαπανών Κεντρικής Θέρμανσης. Η μελέτη αυτή αντικαθιστά την υφιστάμενη, η οποία είχε εκπονηθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό περί Κατανομής Δαπανών Κεντρικής Θέρμανσης σε Κτίρια Χωρίς Αυτονομία.
Εγκατάσταση: Η εγκατάσταση του συστήματος γίνεται πολύ εύκολα και με ελάχιστο κόστος, χωρίς μετατροπή της υφιστάμενης εγκατάστασης θέρμανσης, σκαψίματα, καλωδιώσεις και σωληνώσεις. Οι εργασίες πραγματοποιούνται σε δύο επίπεδα:

•Εργασίες εντός των διαμερισμάτων

Σε κάθε θερμαντικό σώμα (καλοριφέρ) τοποθετείται ένας θερμοστατικός διακόπτης (θερμοστάτης) στη θέση του κοινού διακόπτη της προσαγωγής του ζεστού νερού (πάνω διακόπτης). Αυτός αποτελεί το θερμοστάτη του δωματίου, μέσω του οποίου ο χρήστης μπορεί να επιλέξει τη θερμοκρασία που επιθυμεί στο συγκεκριμένο χώρο.
Επίσης, σε κάθε θερμαντικό σώμα τοποθετείται ο Κατανεμητής Κόστους Θέρμανσης (μετρητής). Ο Κατανεμητής Κόστους Θέρμανσης καταγράφει την κατανάλωση ενέργειας του θερμαντικού σώματος. Οι μετρητές αυτοί αποστέλλουν ασύρματα την ένδειξή τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε μονάδες που είναι εγκατεστημένες σε κοινόχρηστους διαδρόμους της πολυκατοικίας. Η εταιρεία μας συλλέγει τις μετρήσεις από τις μονάδες αυτές μέσω τεχνολογιών ασύρματης μετάδοσης δεδομένων (κινητό τηλέφωνο). Έτσι, αποφεύγεται η ενόχληση των ενοίκων για την ανάγνωση των μετρήσεων.

•Εργασίες στο λεβητοστάσιο


Στο λεβητοστάσιο επιβάλλεται η εγκατάσταση βαλβίδας διαφορικής πίεσης, η οποία προστατεύει την εγκατάσταση από υψηλές πιέσεις που δημιουργούνται όταν δεν υπάρχει ζήτηση θέρμανσης. Τέλος, για την επίτευξη του μέγιστου βαθμού οικονομίας τοποθετείται στο λεβητοστάσιο σύστημα αντιστάθμισης, το οποίο σε συνεργασία με μια τρίοδη βάνα ρυθμίζει τη θερμοκρασία του νερού που διαρρέει όλη την εγκατάσταση, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.



Λειτουργία

--------------------------------------------------------------------------------
Κατανομή Δαπανών Κεντρικής Θέρμανσης: Η καταγραφή των μετρήσεων πραγματοποιείται άμεσα από την εταιρεία μας, μέσω κινητού τηλεφώνου, όποτε αυτό απαιτηθεί από τη διαχείριση της πολυκατοικίας. Κατόπιν, εκδίδουμε την Κατανομή Δαπανών Θέρμανσης. Στα ειδοποιητήρια που λαμβάνουν αυθημερόν οι χρήστες παρουσιάζονται αναλυτικά οι καταναλώσεις τους ανά θερμαντικό σώμα.

Συντήρηση: Δεν απαιτείται συντήρηση. Μετά το πέρας 6 χρόνων, αντικαθίστανται οι μπαταρίες από τις Μονάδες Συλλογής Μετρήσεων που είναι τοποθετημένες σε κοινόχρηστους διαδρόμους του κτιρίου.



Πλεονεκτήματα

--------------------------------------------------------------------------------

•Μέγιστη οικονομία

Από στατιστικά στοιχεία προκύπτει πως η μέση οικονομία που προκαλείται από την εφαρμογή του SIEMENS SET είναι της τάξης του 40%, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά το 50%. Η οικονομία οφείλεται στο γεγονός ότι διαχειριζόμαστε πλέον τη θέρμανση ανά δωμάτιο, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, και όχι συνολικά για ολόκληρο το σπίτι. Για παράδειγμα, αν είχαμε ένα διακόπτη για όλα τα φώτα στο σπίτι μας και με αυτόν τα ανάβαμε όλα μαζί θα καταναλώναμε περισσότερο ή λιγότερο ρεύμα; Επίσης, η εγκατάσταση του συστήματος αντιστάθμισης στο λεβητοστάσιο μεγιστοποιεί το βαθμό οικονομίας.


•Δίκαιη κατανομή δαπανών θέρμανσης


Χρεώνεστε μόνο για αυτό που πραγματικά καταναλώνετε.

•Μέγιστη άνεση

Αποκτήστε θέρμανση:
•Σε όποιο δωμάτιο θέλετε.
•Στη θερμοκρασία που επιθυμείτε.
•Όση ώρα τη χρειάζεστε.

•Επιλύει χρόνια προβλήματα


Ασυμβίβαστα ωράρια ενοίκων, μη ομοιόμορφη κατανομή θέρμανσης (διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ πρώτων και τελευταίων ορόφων), μη δίκαιη κατανομή δαπανών θέρμανσης.
Το σύστημα δίνει διεξόδους και λύσεις σε πολυκατοικίες και κτίρια:
•Που έχουν το παλιό παραδοσιακό σύστημα κεντρικής θέρμανσης.
•Που χρησιμοποιούν το άδικο σύστημα της ωρομέτρησης για την κατανομή των δαπανών θέρμανσης.

•Εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση


Χωρίς μετατροπή της υφιστάμενης εγκατάστασης θέρμανσης, χωρίς καλωδιώσεις, χωρίς σκαψίματα, χωρίς σωληνώσεις. Ο μέσος χρόνος εγκατάστασης ανά διαμέρισμα είναι 60 λεπτά.

•Πολύ απλό στη χρήση του


Ρυθμίζετε απλά τη θερμοκρασία που επιθυμείτε.

•Αξιόπιστη και αδιάβλητη διαδικασία καταγραφής μετρήσεων


Οι Κατανεμητές Κόστους Θέρμανσης (μετρητές) διαθέτουν υψηλή τεχνολογία που διασφαλίζει το αδιάβλητο της διαδικασίας καταγραφής των μετρήσεων. Σε περίπτωση που επιχειρηθεί η παραβίασή τους, αποστέλλουν άμεσα μήνυμα συναγερμού στις Μονάδες Συλλογής Μετρήσεων.

•Κατάλληλο για οποιοδήποτε καύσιμο


Πετρέλαιο, φυσικό αέριο, τηλεθέρμανση, και ό,τι άλλο…

•Ανταποδοτικό κόστος εγκατάστασης


Με αποδεδειγμένη οικονομία στο πετρέλαιο θέρμανσης μέχρι και 40%, το κόστος εγκατάστασης αποσβαίνει σε 12 - 24 μήνες.


"ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΟΛ/ΚΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ SIEMENS"

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΑΠΝΟΔΟΧΟΣ,ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Καθαρισμός της καπνοδόχου

Ο καθαρισμός της καπνοδόχου είναι μια εργασία, που πρέπει να εκτελείται με σοβαρότητα και επιμέλεια.
Θα πρέπει ιδιαίτερα να καθαρίζεται η καμινάδα στα σημεία:
α) εξόδου από τον λέβητα
β) στις γωνίες
γ) σε οποιοδήποτε σημείο τα καυσαέρια αλλάζουν πορεία
δ) σε οποιοδήποτε σημείο μπορούν να μαζευτούν τα κατάλοιπα της καύσης.



Αρκετές φορές, χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε ρυθμιστικές συσκευές, για να <<τραβάει>> η καπνοδόχος.
Αυτές οι συσκευές έχουν σαν κύριο ρόλο, να διατηρούν σταθερό τον ελκυσμό στην έξοδο του λέβητα, (στον καπνοθάλαμο) όταν ο καυστήρας λειτουργεί με περίσσεια αέρος.
Επί πλέον, αερίζει την καπνοδόχο όταν ο καυστήρας δεν λειτουργεί και έτσι εμποδίζεται η δημιουργία υγροποιήσεων.

Στεγανότητα της καπνοδόχου

Το όλο σύστημα της καπνοδόχου πρέπει να είναι έτσι κατασκευασμένο, ώστε να μην εισέρχεται κρύος αέρας του περιβάλλοντος σε αυτήν. Ρωγμές ,θυρίδες κλπ πρέπει μα κλείνονται ,γιατί ο ψυχρός αέρας του περιβάλλοντος μπορεί να αναμιχθεί με τα καυσαέρια, με αποτέλεσμα αυτά να ψύχονται και να υγροποιούνται ευκολότερα. Επίσης η καπνοδόχος, θα πρέπει να προστατεύεται, ώστε να μην εισέρχεται νερό της βροχής σε αυτήν.

Βασικά σημεία (ανακεφαλαίωση)

* Η καπνοδόχος μπορεί να βρίσκεται μέσα στην οικοδομή ή πάνω σε κάποιο εξωτερικό τοίχο ή και σε κάποια απόσταση από αυτήν, αρκεί να στερεώνεται καλά.
* Πρέπει να λαμβάνεται υπ όψιν, η συστολή και η διαστολή αυτής
* Δεν πρέπει να έρχεται σε απευθείας επαφή με τσιμέντο, (πάκτωμα) γιατί αποκλείεται να θερμανθεί
* Η διατομή και ο ελκυσμός παίζουν πρωταρχικό ρόλο στην όλη κατασκευή.
* Πρόχειρες κατασκευές πρέπει να αποφεύγονται γιατί και σωστή δουλειά δεν γίνεται, αλλά και θα κοστίσει περισσότερο στο μέλλον.
* Οριζόντια τμήματα, γωνίες, αλλαγές κατεύθυνσης, θα πρέπει επίσης να αποφεύγονται.
* Πάντα θα πρέπει η καπνοδόχος να είναι μονωμένη, για να μπορεί να δημιουργεί τον κατάλληλο ελκυσμό, ώστε και η λειτουργία του καυστήρα να γίνεται σωστά, αλλά και να αποφεύγονται οι υγροποιήσεις των καυσαερίων.
"ΚΑΠΝΟΔΟΧΟΣ,ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ"

ΟΓΚΟΜΕΤΡΗΣΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ

Για να βρούμε πόσο πετρέλαιο χωράει μία ορθογώνια δεξαμενή εφαρμόζουμε την σχέση V=Μ*Π*Υ*1000 όπου

V=η χωρητικότητα της δεξαμενής σε λίτρα,
Μ=το μήκος της δεξαμενής,
Π=το πλάτος της δεξαμενής
Υ=το ύψος αυτής.
Δηλαδή πολλαπλασιάζουμε το μήκος με το πλάτος, το ύψος και με το 1000 και βρίσκουμε την χωρητικότητα της δεξαμενής σε λίτρα.


ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Αν υποθέσουμε ότι έχουμε μια δεξαμενή με μήκος 2 μέτρα, πλάτος 1μέτρο και ύψος επίσης 1 μέτρο τότε εφαρμόζοντας την σχέση, η χωρητικότητα της δεξαμενής είναι V=2*1*1*1000=2000 λίτρα.

Για να βρούμε τον όγκο του πετρελαίου που υπάρχει μέσα σε αυτήν τότε πολλαπλασιάζουμε το μήκος επί το πλάτος επί το ύψος της στάθμης του πετρελαίου εκείνη την στιγμή επί το 1000 και βρίσκουμε την ποσότητα σε λίτρα. Αν δηλαδή η στάθμη του πετρελαίου στο παραπάνω παράδειγμα είναι 0,2 του μέτρου τότε μέσα σε αυτήν υπάρχει 2*1*0,2*1000=400 λίτρα.

Κυλινδρική Δεξαμενή
Η χωρητικότητα μίας κυλινδρικής δεξαμενής σε λίτρα βρίσκεται από τον τύπο 3,14*Δ*Δ*Υ*1000/4 όπου

Δ=η διάμετρος της δεξαμενής και
Υ=το ύψος αυτής.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
Έχουμε μία δεξαμενή με διάμετρο 1 μέτρο και ύψος 2 μέτρα. Η χωρητικότητα αυτής της δεξαμενής είναι 3.14*1*1*2*1000/4=1570 λίτρα.

Για να βρούμε την ποσότητα του πετρελαίου που υπάρχει μέσα σε αυτήν μετράμε το ύψος του πετρελαίου (στάθμη πετρελαίου) π.χ. 0,6μέτρα. Τότε έχουμε 3,14*1*1*0,6*1000/4=471 λίτρα

Και σε αυτήν την δεξαμενή μπορεί να υπάρχει μια μικρή απόκλιση μεταξύ του πετρελαίου που παραλάβαμε και του πετρελαίου που υπολογίσαμε ότι παραλάβαμε. Η απόκλιση αυτή και εδώ δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1%.

"ΟΓΚΟΜΕΤΡΗΣΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ"

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η πλέον αξιόπιστη μέθοδος μέτρησης του πετρελαίου θέρμανσης που παραλαμβάνουμε είναι η προμέτρηση - επιμέτρηση της στάθμης της δεξαμενής με μεταλλικό μέτρο ή βέργα. O μετρητής δεξαμενής θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο ως συμπληρωματικός τρόπος μέτρησης, καθώς εάν τοποθετηθεί υγρό με ειδικό βάρος μικρότερο του πετρελαίου (όπως βενζίνη), τότε η στάθμη του καυσίμου στο σωλήνα του μετρητή ανεβαίνει ψηλότερα από το κανονικό και δείχνει ότι έχει παραληφθεί ποσότητα πετρελαίου μεγαλύτερη από την πραγματική. Aντίστοιχα, μόνο σαν βοηθητικό μέσο μέτρησης θα πρέπει να αποτελεί και ο μετρητής του βυτιοφόρου. Tι πρέπει να προσέχουμε λοιπόν κατά την παραλαβή του πετρελαίου θέρμανσης;



1. Kατ' αρχάς πρέπει να γνωρίζουμε τις ακριβείς διαστάσεις της δεξαμενής μας.

2. Kάνουμε προμέτρηση τοποθετώντας το μεταλλικό μέτρο κατακόρυφα στη δεξαμενή έτσι ώστε να ακουμπά στον πυθμένα της.

3. Προσέχουμε να τοποθετούμε το μέτρο στο ίδιο περίπου σημείο στην προμέτρηση και την επιμέτρηση.

4. Για να κάνουμε την επιμέτρηση πρέπει να περιμένουμε 2-3 λεπτά μετά το πέρας της παράδοσης, ούτως ώστε να «ηρεμήσει» η επιφάνεια του πετρελαίου.

5. H μάνικα πρέπει να αδειάσει τελείως. Aυτό κανονικά γίνεται με παροχή αέρα με πίεση στο τέλος της παράδοσης. Διαφορετικά, ο μετρητής του βυτιοφόρου θα έχει μετρήσει το πετρέλαιο που έχει περάσει στη μάνικα, χωρίς να έχει φθάσει στη δεξαμενή μας.

6. Προσοχή, δεν πρέπει να «γράφει» ο μετρητής στο τέλος της παράδοσης όταν αδειάζει η μάνικα.

7. H προμέτρηση και η επιμέτρηση πάντα να γίνεται παρουσία μας.

8. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι ένας τόνος αντιστοιχεί σε 1.200 λίτρα. Tα λίτρα που αντιστοιχούν σε ένα εκατοστό (έναν πόντο) ύψους της δεξαμενής υπολογίζονται ως εξής: Aς υποθέσουμε ότι έχουμε μια δεξαμενή με 2 μ. ύψος, 1,25 μ. πλάτος, 1,25 μ. ύψος. O όγκος της είναι 2 X 1,25 X 1,25 = 3,125 κυβικά μέτρα, δηλαδή χωράει 3.125 λίτρα. Στο ένα εκατοστό ύψους της, λοιπόν, αντιστοιχούν 3.125 / 125 = 25 λίτρα.

9. Eάν δεν είμαστε σίγουροι ότι παραλάβαμε τη σωστή ποσότητα πετρελαίου, μπορούμε, όπως τονίζουν οι καταναλωτικές οργανώσεις, να επικοινωνήσουμε με την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Aνάπτυξης (τηλ. 1520) και να παραλάβουμε το πετρέλαιο με την ένδειξη «με επιφύλαξη».

10. Tέλος, να σιγουρευθούμε ότι ο υπάλληλος της εταιρείας από την οποία προμηθευθήκαμε το πετρέλαιο έγραψε στην απόδειξη πληρωμής το ύψος σε εκατοστά του πετρελαίου της δεξαμενής πριν και μετά την παράδοσή του.

"ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ"

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΥΣΤΗΡΑ

Η συντήρηση της εγκατάστασης πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Ο καταλληλότερος χρόνος είναι αμέσως μετά τη λήξη της περιόδου θέρμανσης (δηλ. Απρίλιο - Μάιο), ώστε να μη μείνουν τα κατάλοιπα της καύσης κατά την περίοδο του καλοκαιριού, οπότε είναι πιο δύσκολος ο καθαρισμός και υπάρχει κίνδυνος διάβρωσης των εσωτερικών τοιχωμάτων του λέβητα.


Στο λέβητα πρέπει να γίνουν:


•Καθαρισμός της θερμαντικής εσωτερικής επιφάνειας και των αεριαυλών με συρμάτινες βούρτσες.
•Στεγανοποίηση τυχόν διαρροών καυσαερίων.

Στον καυστήρα πρέπει να γίνουν:


•Καθαρισμός του ακροφυσίου (μπεκ) του καυστήρα ή αντικατάστασή του, αν διαπιστωθεί ότι είναι μικρό ή μεγάλο για το λέβητα ή έχει συμπληρώσει τον αριθμό ωρών λειτουργίας, που προδιαγράφει ο κατασκευαστής του.
•Καθαρισμός της κεφαλής καύσης και του στροβιλιστή.
•Καθαρισμός και έλεγχος των ηλεκτροδίων ανάφλεξης και του φωτοστοιχείου.
•Καθαρισμός της αντλίας πετρελαίου και των φίλτρων πετρελαίου στη σωληνογραμμή, που φέρνει το καύσιμο από τη δεξαμενή στον καυστήρα.
•Καθαρισμός των πτερυγίων του ανεμιστήρα. Στην καπνοδόχο πρέπει να γίνουν:
•Επιμελημένος και τακτικός καθαρισμός του καπναγωγού και της καπνοδόχου από τις κάπνες, τουλάχιστον κάθε δύο (2) χρόνια.

Τι περιλαμβάνουν ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ;
Όπως και η συντήρηση έτσι και οι ρυθμίσεις πρέπει να γίνουν από τον ειδικό τεχνίτη, τον αδειούχο συντηρητή καυστήρων. Είναι σκόπιμο να γνωρίζετε ότι περιλαμβάνουν:


•Ρύθμιση της αναλογίας αέρα και πετρελαίου, έτσι που να γίνεται σωστή καύση.
•Ρύθμιση της σωστής θέσης του στροβιλιστή και των ηλεκτροδίων.
•Έλεγχος και ρύθμιση του κυκλώματος αυτοματισμού, με το οποίο αρχίζει και σταματάει η καύση, των οργάνων ασφαλείας (θερμοστάτες, βαλβίδα ασφαλείας) και ένδειξης (θερμόμετρα, μανόμετρα).

Ο τεχνίτης πρέπει να συμπληρώνει υποχρεωτικά το φύλλο συντήρησης και ρύθμισης της εγκατάστασης και να το παραδίδει στον διαχειριστή του κτιρίου. Στις εγκαταστάσεις με συνολική θερμική ισχύ μεγαλύτερη ή ίση με 400.000 Kcal/h επιβάλλεται η διενέργεια μετρήσεων, τουλάχιστον μια φορά το μήνα και η καταχώρησή τους σε σχετικό βιβλίο.

Άλλες εργασίες γενικής συντήρησης, που διευκολύνουν την καλή λειτουργία της κεντρικής θέρμανσης:


•Αποκατάσταση της θερμομόνωσης της εξωτερικής επιφάνειας του λέβητα και των σωληνώσεων του λεβητοστάσιου, αν έχουν καταστραφεί.
•Καθαρισμός της δεξαμενής πετρελαίου από σκουριές, λάσπες, νερό κλπ. μετά την εκκένωσή της, τουλάχιστον κάθε τρία (3) χρόνια.
•Απομάκρυνση των καπνοσυλλεκτών, αν υπάρχουν, από τις ταράτσες.
"ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΥΣΤΗΡΑ"